Algunes entitats figuerenques han engegat una iniciativa per definir un nou model d’Embarraca’t. Fa temps que des de diversos col·lectius es reclamen canvis i millores per a aquest esdeveniment, davant un model que amb els anys “ha anat quedant obsolet, aïllat de la ciutat i de la Festa Major”. Segons els organitzadors, és per aquest motiu que neix la Nova Plataforma Embarraca’t Participatiu, “un nou procés que pretén canviar el concepte i el model cap a un Embarraca’t participatiu, transversal, del qual tot Figueres se’l senti seu i, el més important, que sigui una part central i protagonista de les fires i festes de la Santa Creu”.

La NovaPEP és una plataforma oberta a totes les entitats i persones per debatre què i com ha de ser l’Embarraca’t de Figueres on “tothom se senti part d’aquest projecte comú i de ciutat”. No només se centrarà el projecte amb les entitats amb possibilitats d’obtenir estand, sinó que també vol trobar mecanismes perquè hi puguin col·laborar i trobar espai de participació altres col·lectius.

Més de 30 entitats han assistit a les dues primeres reunions de la plataforma. Segons els seus membres, “en les primeres trobades s’ha manifestat la clara necessitat de replantejar el model de l’Embarraca’t i l’objectiu de tenir un nou projecte definit que pugui ser factible per a l’edició de l’Embarraca’t 2016”. Amb aquest objectiu, l’organització preveu tenir enllestit el projecte a principis d’octubre.

Les reunions es fan cada 15 dies. La propera trobada serà el dimarts, 11 d’agost a les 19.00h al local de l’Associació de Veïns del Cendrassos. Posen a la disposició de les entitats i les persones el correu novapep@gmail.com i la pàgina de facebook www.facebook.com/NovaPEP.