La Fissura neix el 28 de juliol del 2015 a partir d’un buit en el panorama periodístic local: el de mitjans crítics i reflexius, deslligats de l’agenda institucional. La Fissura es crea amb una aposta per les entrevistes pausades, pels reportatges en profunditat i per les peces d’anàlisi i opinió vinculades a les experiències i preocupacions de la ciutadania. Des dels seus inicis, ha estat un projecte autogestionat i militant, que entén la comunicació com una eina de transformació social, on escrivim des del compromís integral amb la ciutat i la comarca, així com amb aquelles lluites i persones que treballen cada dia en la defensa ferma d’un sistema econòmic, social i cultural que posa al seu centre la vida.

Han estat tres anys molt intensos durant els quals el projecte ha anat transformant-se i creixent, sempre amb la intenció de compartir continguts periodístics de qualitat, amb el màxim rigor i professionalitat, des de la perspectiva situada d’aquelles que resisteixen. Hem posat el cos en cada article que hem escrit i, a vegades, ha estat dur. És per això que no voldríem obviar les implicacions personals, el desgast i les traves externes que eventualment comporten la militància i la lluita en l’àmbit local, especialment en un entorn tan petit i sovint hostil com és aquest.

Fent balanç d’aquests tres anys, volem comunicar-vos que La Fissura atura temporalment tota activitat al seu portal d’informació. Ens prenem un temps per descansar, per cuidar-nos, per repensar el projecte i per agafar forces. Tornarem. Mentrestant, el portal d’informació romandrà obert i tots els seus continguts seguiran disponibles al web.

Gràcies per ser-hi.