Des de fa trenta anys, el grup local número 62 d’Amnistia Internacional (AI) amb seu a Figueres, ha dut a terme diverses accions per la defensa dels drets humans a l’Alt Empordà, sigui accions reivindicatives, de conscienciació o divulgació. Fa uns dies el grup alt-empordanès va anunciar la seva dissolució. Podeu llegir el seu comunicat elaborat pel grup clicant aquí.

El motiu de la dissolució, tal com manifesten en el seu comunicat, té a veure amb el desacord amb algun dels posicionaments de l’organització, que consideren imparcials, entre els quals destaquen el cas dels fets viscuts l’1 d’octubre durant el referèndum.

El grup, ja dissolt (des del passat 30 de gener), es posiciona contra tota impunitat i afirma que “els abusos no poden restar en la invisibilitat i el silenci”. I sosté que no comparteix ni pot “defensar algunes decisions preses per Amnistia Internacional”, ja que s’allunyen dels seus principis i conviccions. Per aquest motiu, i després d’una llarga trajectòria vetllant pels drets humans, el grup alt empordanès ha decidit abandonar l’organització d’Amnistia Internacional.