Demà al vespre hi ha jornada de glosa al Bar de La Cate. Cor de Carxofa i el Casal Popular La Figa organitzen aquesta trobada, que consistirà en un taller d’iniciació a la glosa a les 19.30 i una cantada oberta després de sopar.

La glosa és una cançó en vers amb un text improvisat al moment, seguint diversos patrons mètrics. És l’equivalència catalana –així com ho son les corrandes– d’altres tradicions populars com ara el bertsolarisme basc, el trovo a Múrcia i Granada, o la regueifa a Galícia. L’associació Cor de Carxofa es dedica al foment d’aquest tipus de cant amb l’objectiu de recuperar-lo, promocionar-lo i fer-ne difusió; organitzant trobades de cantadors, tallers de glosa i activitats a escoles i instituts.

Darrerament, la glosa ha adquirit una gran popularitat entre el públic empordanès gràcies a les Trobades de Cantadors que aquesta associació organitza a Espolla pels voltants de Sant Sebastià, on glossadors de tot el territori competeixen per convertir-se en el millor glossador de l’edició. És un dels moments més esperats de l’Escola d’Estiu de Glosa, que enguany va arribar a la quarta edició.