El periodista de La Fissura, Pau Subirós, va guanyar ahir el premi Carles Rahola al millor treball informatiu en premsa. El jurat va destacar “la narrativa consistent, ben presentada, documentada i punyent”. Els reportatges guardonats, publicats en aquest portal, són: 35 anys de l’Operació Neteja, On són els 8 milions del Patrimoni Sòl? i Primera nit de vaga dels treballadors d’Ecoserveis. La Fissura també va ser finalista al premi Carles Rahola a millor informació digital.

Subirós no va poder assistir a l’acte i, en la seva absència, Pau Casacuberta de l’Ariet (també finalista del mateix premi) va recollir el guardó. Casacuberta va traslladar als assistents unes paraules de part del premiat, que van posar de manifest la situació de la ciutat a partir dels tres articles premiats. La intervenció es va encaminar a posar de manifest “la repressió sistemàtica de l’administració cap a la comunitat gitana de la ciutat” i a la “criminalització contra aquelles que menys tenen”. Així mateix, el premiat va voler dedicar unes paraules a les treballadores d’Ecoserveis en lluita.

Per segon any consecutiu aquest premi, que entrega el Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona,  reconeix el periodisme crític de les comarques gironines. L’any passat el periodista Miquel Toll, de l’Ariet, va ser guardonat amb el mateix premi per les entrevistes a Jean-Marc Rouillan i Benet Salellas. El discurs de Pau Subirós va finalitzar amb un agraïment “a totes aquelles que treballen per un periodisme compromès i transformador”.