Per tercer dilluns consecutiu, les pensionistes de Figueres s’han concentrat davant de l’Ajuntament i la delegació d’Hisenda per reclamar unes pensions dignes. Protesten per la pujada del 0,25% de les pensions aprovada pel Govern, que consideren insuficient per fer front a les despeses indispensables i al cost de la vida, i reclamen que la pujada es faci en relació a l’increment de l’IPC anual.

Nuri Verard, una de les impulsores de les mobilitzacions, declara que els concentrats tenen com a objectiu que les pensionistes es “visibilitzin, així com no s’avergonyeixin de les seves problemàtiques”. Unes realitats que, assegura, són ben presents a Figueres: “hi ha gent gran que s’està il·luminant amb bombetes petites, persones conegudes que gairebé no mengen, que no poden permetre’s gastar”, i recorda que “els pensionistes, en molts casos, són els que porten la càrrega familiar, ja que molts tenen els fills a l’atur, i s’han d’ocupar de fills i néts”.

El que va començar com una mobilització espontània convocada per diverses veïnes afectades ha anat adquirint noves dimensions gràcies a la difusió i al boca-orella, fins al punt d’aplegar més d’un centenar de persones els dos darrers dilluns. Ara, les afectades plantegen constituir-se com a entitat i per això han convocat una trobada el dilluns dia 8 de febrer a les sis de la tarda al Casal de la Gent Gran de Figueres, on es debatrà la proposta. Busquen el suport d’experts, així com la coordinació amb altres col·lectius de comarques gironines per a portar endavant noves mobilitzacions.