Les entitats que conformen la Xarxa dels Drets Socials de Figueres (Casal La Figa, Cobas, COS, Jovent Marxista de l’Alt Empordà, PAPH, SEPC, Taula Energètica, i USTEC-IAC) han convocat una concentració avui a les 12 h a la plaça de l’Ajuntament de Figueres a favor del poble grec i contra la Toika. A la convocatòria, en la qual han assistit mig centenar de persones, s’ha llegit un manifest sota el nom de “Totes i tots som Grècia”.

Les entitats convocants han afirmat que “amb el referèndum d’aquest diumenge, el poble grec ha donat una lliçó de democràcia, convocant a la ciutadania a les urnes per decidir el futur de les seves polítiques econòmiques, en un moment on s’han esgotat tots els intents de renunciar a l’austericidi”. Han conclòs el seu discurs posicionant-se a favor del poble grec que decideix avui en referèndum el futur del seu país: “Per això diem NO a l’atac frontal de la Troika que vol perpetrar aquest règim de submissió i diem SÍ al poble grec que decideix lliure sobre el seu futur”.

Després de la lectura del manifest, un membre de la campanya Boicot, Desinversió i sancions contra l’Estat d’Israel de Catalunya (BDS Catalunya) ha explicat els últims esdeveniments ocorreguts a Grècia i ha fet una crida per solidaritzar-se amb la lluita d’altres pobles com el palestí o el kurd.